Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

InMotion

Complete projectbeheersing

Ontwerp Uitvoering -

In de 21e eeuw blijft klimaatverandering onverminderd een van de meest urgente maatschappelijke uitdagingen waarmee onze wereld geconfronteerd wordt. Binnen dit complexe probleem zijn auto’s een van de voornaamste boosdoeners als het gaat om de alarmerende uitstoot van broeikasgassen. In deze context worden elektrische voertuigen vaak beschouwd als een veelbelovende oplossing die kan bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van deze schadelijke emissies. Momenteel is de lange laadtijd van elektrische auto’s één van de obstakels voor de gebruikers. Een kortere laadtijd maakt het gebruik van elektrische auto’s aantrekkelijker voor de consument. Dit is dan ook één van de doelstelling van het studententeam InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven.

Fast charging is too slow

InMotion is opgericht door tien studenten van de TU Eindhoven. Bij de oprichting werd de ambitie vastgesteld om de meest innovatieve (en duurzame) raceauto ter wereld te ontwikkelen. Vlak hierna kwam het ambitieuze idee om mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Dit is het perfecte podium op mondiale schaal om de technologie te presenteren die volledig elektrisch racen mogelijk maakt.

Eén van de uitdagingen van elektrische (race)auto’s is de lange laadtijd. In 2021 presenteerden InMotion het eerste batterijpakket, waarmee hun raceauto ‘The Revolution’ in slechts 12 minuten kon worden opgeladen van 10% tot 80%. Dit innovatieve batterijpakket bestond uit 30 batterijmodules van ‘Microvast’, elk met 12 cellen, wat resulteerde in een totale spanning van 750V. Met deze baanbrekende batterij liep het studententeam niet alleen voor op de markt, maar lieten ze ook de eerste stappen zien richting ‘Elektrisch Tanken’. ‘Elektrisch tanken’ duidt op een gelijkwaardige tanktijd van elektrische voertuigen en brandstof voertuigen. InMotion’s meest actuele doel is ‘The Revolution’ onder vier minuten volledig op te kunnen laden, dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe ontwikkelingen van koeltechnologie op celniveau.

Sinds 2023 heeft Primaned een adviserende rol binnen InMotion op het gebied van project controls. Hierbij is in de beginfase van de samenwerking de focus gelegd op het opzetten van de project controls basis, denk hierbij aan de aspecten tijd en scope. De complexiteit die hierbij kwam kijken komt voort uit het feit dat er bij InMotion verschillende lichtingen van studententeams aan één raceauto werken. Hierdoor is het belangrijk dat de ambities en doelstellingen voor de komende jaren inzichtelijk zijn.

Doordat het team in een zeer kleine en nieuwe markt opereert kunnen er veel risico’s op de loer liggen. Door middel van risicoanalyses op zowel het gebied als tijd en kosten kunnen de, in kaart gebrachte, risico’s gekwantificeerd worden en daarmee de impact op het totale project gemeten worden. Dit zorgt ervoor dat InMotion onderbouwde beslissingen kan nemen. Op deze manier kunnen zij sturing geven om project doelstellingen te behalen.

Auto: The revolution
0 - 100 km/h: < 4 seconden
100 - 200 km/h: 8 seconden
Topsnelheid: 300 km/h
Laadtijd 10%-80%: < 4 minuten
Zuid-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.