Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Oracle Aconex

Oracle Aconex, een softwaretool voor constructiemanagement, is uw allesomvattende oplossing voor Document- en Projectbeheersing. De tool is ontworpen om de samenwerking en procesbeheer te versterken gedurende de gehele levenscyclus van uw projecten.

Bij Primaned begrijpen we de complexiteit en uitdagingen die komen kijken bij het managen van projecten binnen de bouw- en ingenieurssector. Een van de grootste uitdagingen is het effectief beheren van documentatie en het stroomlijnen van de communicatie tussen projectteams. Het Oracle Aconex platform biedt een uitkomst die niet alleen de documentstroom vereenvoudigt, maar ook de samenwerking tussen verschillende partijen verbetert.

Gecentraliseerd documentbeheer

Met Oracle Aconex wordt de informatieverspreiding binnen projecten gestroomlijnd door alle documentatie, zoals tekeningen, plannen en rapporten, op één centrale locatie op te slaan. Deze centralisatie voorkomt dat er verschillende versies van hetzelfde document op verschillende locaties in de organisatie zich bevinden, wat vaak leidt tot verwarring en fouten. Ook voorkomt dit het verlies of misplaatsing van documenten door verspreiding over verschillende platforms en e-mails. Oracle Aconex pakt dit probleem aan door ervoor te zorgen dat alle documentatie gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen die erbij betrokken is, waarbij wijzigingen in real-time worden bijgehouden. Door één enkele bron van waarheid (Common Data Environment) te creëren, wordt de kans op miscommunicatie en fouten drastisch verminderd, wat resulteert in een gestroomlijnder en efficiënter projectmanagementproces.

Efficiënte projectcommunicatie

Bij (complexe) projecten is een veel voorkomend probleem dat er vertraging in de projectvoortgang ontstaat door trage besluitvormingsprocessen en onduidelijke communicatie. Oracle Aconex lost dit op door een platform te bieden met één enkele bron van waarheid voor communicatie, documenten, processen en modellen, waardoor jij alle benodigde informatie direct bij de hand hebt. De tool bevordert niet alleen de samenwerking tussen teamleden, maar optimaliseert ook de besluitvormingsprocessen door directe, gestroomlijnde communicatiekanalen. Dit betekent dat vragen, opmerkingen en goedkeuringen sneller worden doorgevoerd, waardoor de project mijlpalen niet in gevaar komen. Bovendien zorgt de ingebouwde traceerbaarheid van communicatie voor duidelijkheid over wie, wat en wanneer iets is overeengekomen, wat cruciaal is voor het beheersen van wijzigingen en het oplossen van geschillen.

Naadloze Integratie voor optimale projectprestaties

Bij Primaned streven we naar maximale efficiëntie en effectiviteit in (bouw)projecten door de krachten van geavanceerde technologieën te bundelen. Een sleutel tot dit succes is de integratie van Oracle Aconex binnen het uitgebreide Smart Construction Platform, dat ook Oracle Primavera Cloud (OPC), Primavera Unifier en Oracle Textura Payment Management omvat. De integratie tussen Oracle Aconex en andere componenten van het Smart Construction Platform zorgt voor een soepele uitwisseling van data. Oracle Primavera Cloud faciliteert projectplanning en -management, terwijl Primavera Unifier uitblinkt in kostenbeheer en projectlevering. Samen met Oracle Aconex’s sterke documentbeheer en samenwerkingsfuncties, biedt dit een alomvattende oplossing voor projectbeheersing en -executie.

Geïntegreerde projectbeheersing

Een veel voorkomend probleem dat wij telkens terugzien in projectmanagement is het gebrek aan transparantie en controle over kosten en contracten, wat kan leiden tot budgetoverschrijdingen en vertragingen in de projectlevering. Door de geïntegreerde projectbeheersing functies biedt Aconex een duidelijk en actueel overzicht van alle kosten en contractuele verplichtingen. Dit stelt bijvoorbeeld projectmanagers in staat om efficiënter te reageren op veranderingen en proactief maatregelen te nemen om het project binnen het vastgestelde budget en tijdschema te houden.

 • Verkrijg inzicht in de prestaties van het project over kosten en planning. 
 • Beheer projectwijzigingen, inclusief scope, budget en faciliteit gebruik
 • Stroomlijn het beheer van contractwijzigingen met een enkel portaal om contracten stroomopwaarts en stroomafwaarts te beheren. 
 • Monitor proactief de prestaties van het project met real-time kostenbewaking en variantieanalyse.

True Common Data Environment (CDE)

Binnen complexe projecten ontstaat er vaak fragmentatie van gegevens en communicatie tussen verschillende teams en organisaties, doordat het datamanagement niet op orde is. Dit leidt vaak tot inconsistenties, fouten en vertragingen, aangezien informatie niet altijd gemakkelijk toegankelijk of actueel is. De gemeenschappelijke data omgeving van Aconex biedt hiervoor de oplossing. Met Aconex beschikken alle stakeholders over één enkele bron van waarheid waarin alle betrokkenen kunnen samenwerken binnen het platform. Dit zorgt voor een naadloze integratie van gegevensbeheer en communicatie tussen de verschillende teams en organisaties, waardoor de efficiëntie verhoogd wordt en het risico op fouten en vertragingen vermindert.

 • Eén platform verbindt teams, processen en gegevens gedurende de gehele levenscyclus en toeleveringsketen. 
 • Het is intuïtief te leren en te gebruiken. 
 • Neutraal – alle organisaties zijn gelijk. 
 • Toonaangevende beveiliging.

Altijd en overal verbonden

Onvermogen om effectief te kunnen communiceren en samen te werken leidt vaak tot misverstanden, vertragingen en potentiële veiligheidsrisico’s op bouwplaatsen. Dit komt door een gebrek aan toegang tot actuele informatie en documentatie. Door de mobiele applicatie van Aconex is het voor teams die bezig zijn op de bouwplaats mogelijk op projectinformatie te traceren en delen, inspecties te beheren en altijd en overal toegang te verkrijgen tot modellen, ontwerpen en documentatie.

 • Real-time samenwerking en controle over processen op de bouwplaats met gebruiksvriendelijke mobiele apps
 • Snelle en eenvoudige toegang tot de nieuwste set tekeningen
 • Automatiseren en standaardiseren van alle inspectieprocessen
 • Door minder tijd te besteden aan administratie kunt u zich richten op belangrijke activiteiten, zoals het waarborgen van de kwaliteit en het voorkomen van veiligheidsincidenten.
 • Alle apps van het Smart Construction Platform zijn geïntegreerd met Aconex, voor één compleet projectdossier

Volledige controle en een veilige dataomgeving

Het gebrek aan controle en vertrouwen tussen verschillende deelnemende organisaties kan leiden tot terughoudendheid in het delen van essentiële informatie. Dit gebrek aan openheid en transparantie kan inefficiëntie veroorzaken, de voortgang van het project vertragen en het risico op conflicten verhogen. Het unieke data-eigendomsmodel van Oracle Aconex biedt een oplossing door elke organisatie volledige controle te geven over hun eigen gegevens en tegelijkertijd een veilige omgeving te bieden voor het delen van noodzakelijke informatie. Dit bevordert vertrouwen en samenwerking, leidt tot een meer gestroomlijnde communicatie en efficiëntere projectuitvoering, en helpt geschillen te voorkomen of sneller op te lossen.

 • Elke organisatie controleert hun eigen gegevens en bepaalt wat ze delen. 
 • Veilige privé werkruimtes voor elke organisatie. 
 • Een onveranderlijke audit trail leidt tot minder geschillen en snellere oplossingen. 
 • Verhoogd vertrouwen en acceptatie creëert één enkele bron van projectwaarheid. 
 • Volledige informatieopname maximaliseert gegevens en inzichten om processen en prestaties te optimaliseren.’

Snel aan de slag in Aconex met ondersteuning van Primaned

Vele organisaties in de bouw maken geen gebruik van geïntegreerde systemen waardoor er op de daar bijhorende projecten onduidelijke beheersingsprocessen ontstaan. Door te kiezen voor Aconex en Primaned als uw implementatie partner garanderen wij een oplossing die snel te implementeren is, eenvoudig te configureren en binnen enkele dagen operationeel is. Wij denken mee om uw processen en werkstromen efficiënter te beheren en op te zetten, zodat projecten vlotter verlopen en de algemene projectprestaties verbeteren.

 • Gekoppelde processen en gegevens zorgen voor prestaties, inzichten, continu leren en controle
 • Stel flexibele processen in op basis van uw manier van werken en verander mee met uw groei
 • Veilig en normconform, voldoet aan de hoogste internationale beveiligingsstandaarden
 • Ongeëvenaarde service en ondersteuning zorgen ervoor dat uw projecten zo goed mogelijk van start gaan en soepel blijven verlopen

Belangrijkste voordelen

In het kort hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder opgesomd als u kiest voor Aconex en Primaned als uw implementatie partner: 

 • Controle, inzichten, moeiteloze overdracht en snelle ROI
 • Procesbeheer gedurende de hele levenscyclus
 • Verbeterde samenwerking door verbonden projectteam 
 • Gemeenschappelijke data omgeving / Common data environment (CDE) dat alle project- en modelinformatie verbindt
 • Configureerbaar platform – maakt specifieke processen mogelijk
 • Verbeter gegevensbeheer en verminder fouten met één enkele bron van waarheid
 • Voortdurende verbetering door data gestuurde intelligentie
PV - Bio Picture - 0221

Spreek met een Expert

Plan een gesprek met ons team, wij zullen met plezier uw vragen beantwoorden om aan de behoeften van uw team te voldoen.

OPC Webinar

Voelt projectplanning aan als giswerk?

Meld u aan voor onze webinar om een oplossing te ontdekken die uw prestaties zal verbeteren.