Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Decarbonisation Programme ArcelorMittal

Decabonisation Programme Controls

Initiatie Tender Ontwerp Uitvoering Engineering, Procurement, Construct, Install - EPCI

ArcelorMittal heeft het Decarbonisatieprogramma opgezet om zeven staalfabrieken in Europa en één in Canada om te schakelen van kolengestookte installaties naar gasgestookte / waterstofinstallaties. Dit gebeurt door over te stappen van de hoogoven-basis productieroute naar de DRI – EAF productieroute. Dit gebeurt op ‘brownfield’ productielocaties, die gedurende het programma zo min mogelijk last moeten hebben van de aanpassingen, terwijl de verandering het belangrijkste proces van staalmaken omvat. Dit vermindert de CO2-uitstoot met 60% en is de (enige) route naar NetZero Steel voor Europa. De omvang en schaal van dit programma is het grootste CAPEX programma wat ArcelorMittal tot nu toe heeft, en waarschijnlijk ooit zal doen.

Binnen het programma is Primaned onderdeel van het centrale programmateam. Binnen het programma verzorgen we alles wat te maken heeft met tijd en de raakvlakken met contract, kosten, verandering, scope, communicatie, reporting, integratie en risico’s. Daarnaast helpen we ArcelorMittal met onze ervaring om programma en projectbeheersing naar een hoger niveau te brengen op alle vlakken van projectbeheersing.

Binnen het programma is een splitsing tussen de verschillende sites en de interactie met de EPCm contractor (FLUOR). Ten opzichte van sites verzorgen we dat de planning van hoog niveau is, er probabilistische risico analyses mogelijk zijn en de interfaces met het programma team en de EPCm contractor goed op orde is, gedocumenteerd is en onder controle is en blijft.

Ten opzichte van de EPCm contractor/FLUOR zijn we verantwoordelijk als hoofd interface op alles wat zij aanleveren op het gebied van tijd. Dit wordt integraal getoetst op kwaliteit en gecontroleerd op consistentie met kosten, scope, risico’s en reporting.

Ten slotte verzorgen we binnen het programma team voor een duidelijke communicatie van de huidige status van de planning, de ontwikkeling hiervan en het opstellen en implementeren van project/programmabeheersingsprocessen om dit complexe programma tot een succesvol en voorspelbaar resultaat te brengen. Binnen het complexe veld van interne (sites, senior management, programma management, sales, inkoop, producte) en externe stakeholders (FLUOR, OEM vendors, vergunningautoriteiten) zoeken wij naar de beste manier om inzicht en duidelijkheid te creëren. De ervaring die we als Primaned meebrengen is van groot belang om ArcelorMittal als Opdrachtgever (OG) te helpen om alle Opdrachtnemers (ON) goed onder controle te houden.

 

Zuid-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.