Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Jeroen Suijker

+31 6 52 02 78 80

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Warmte en Koude levering Beursgebied Utrecht

Overall planning opstellen en voortgang bewaken

Ontwerp Uitvoering -

Het Beursgebied in Utrecht ondergaat een opmerkelijke transformatie, met Eneco aan het roer om duurzame warmte en koude te leveren aan deze bruisende wijk. Onze adviseur projectbeheersing speelt een cruciale rol in het succes van dit project, waar complexiteit en dynamiek hand in hand gaan.

Uitdagingen van Duurzame Realisatie

De beschikbare bodemenergie in het Beursgebied is schaars, wat de uitdagingen van dit project vergroot. In een omgeving waarin meerdere belangen spelen, zoals groenbehoud en watermanagement, is het vinden van een evenwicht een essentieel onderdeel van het proces. Gemeente Utrecht heeft Eneco geselecteerd vanwege het bewezen duurzame karakter van hun warmtesysteem, dat een laag verbruik van CO2 nastreeft. De keuze voor Eneco ging verder dan alleen duurzaamheid; in de aanbesteding stonden kwaliteit, leverzekerheid en klanttevredenheid hoog op de agenda.

Een Stad in Beweging

Utrecht, als historische en levendige stad, stelt specifieke uitdagingen aan projecten zoals deze. De betrokkenheid van Eneco bij het leveren van duurzame warmte en koude weerspiegelt niet alleen hun inzet voor milieuvriendelijke oplossingen, maar ook hun bijdrage aan het creëren van een toekomstbestendige omgeving voor de bewoners en bedrijven in het Beursgebied.

Planning als Hoeksteen

De verantwoordelijkheid van onze adviseur projectbeheersing omvat het opstellen van de overall planning, waarbij de nieuwbouw en mogelijk zelfs de bestaande bouw in het Beursgebied worden aangesloten op een geavanceerd systeem. Dit systeem maakt gebruik van Warmte- en Koude Opslag (WKO) installaties, waarin lokaal warmte en koude in de bodem worden opgeslagen en gecombineerd met warmte- en koeling uit de lucht. De realisatie van dit systeem is ingewikkeld, mede door de complexiteit van het Beursgebied, waar verschillende belangen spelen, zoals ruimte voor bomen, infrastructuur en waterberging.

Kritieke Pad en Mijlpalen

Onze adviseur projectbeheersing is niet alleen bezig met het opzetten van de planning, maar ook met het bewaken van het kritieke pad en belangrijke mijlpalen. Dit betekent dat maandelijks gedetailleerde rapporten worden opgesteld voor het hogere management waarin de voortgang van het project, kritieke punten en aankomende mijlpalen worden belicht.

Samenwerking in Actie

Het succes van dit project is een resultaat van nauwe samenwerking tussen verschillende partijen. De rol van onze adviseur projectbeheersing is niet alleen het managen van de planning, maar ook het creëren van een transparante communicatie- en samenwerkingsstructuur. Dit is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen op één lijn zitten en snel kunnen inspelen op veranderingen.

Toekomstperspectief

Terwijl het Beursgebied zich blijft ontwikkelen, evolueert ook het project. Zo staan we voor de uitdagingen van een dynamische markt en zet zich in om duurzame oplossingen te bieden die de tand des tijds doorstaan. Onze adviseur projectbeheersing is trots deel uit te maken van een team dat niet alleen bouwt aan structuren, maar ook aan een duurzame toekomst voor de gemeenschap in het hart van Utrecht.

Zuid-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.