Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Jeroen Suijker

+31 6 52 02 78 80

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Warmte en koude leveren WAD-kwartier Amsterdam

Overall planning opstellen en voortgang bewaken

Energie Gebiedsontwikkeling Ontwerp Uitvoering -

In het bruisende WAD-Kwartier in Amsterdam neemt een duurzaamheidsrevolutie vorm aan, dankzij het innovatieve project van Eneco gericht op het leveren van warmte en koude aan deze florerende gemeenschap. Eneco zal in drie deelgebieden middels een collectief warmte- en koudesysteem de verwarming, koeling en warm kraanwater verzorgen. Het gaat hier om de gebieden Weespertrekvaart Midden/Oost, Amstelkwartier 3e fase en Kauwgomballenkwartier. Binnen dit ambitieuze project speelt een adviseur projectbeheersing van Primaned Projectadvies een cruciale rol in het waarborgen van succes.

Het WAD-Kwartier is niet zomaar een locatie; het is een dynamisch gebied waar de komende jaren ongeveer 3.200 woningen, drie basisscholen, detailhandel, twee supermarkten, horeca, kantoren en diverse maatschappelijke voorzieningen zullen verrijzen. Deze diverse mix van ontwikkelingen vereist een zorgvuldige planning en coördinatie, vooral omdat alle nieuwe entiteiten aangesloten moeten worden op het geavanceerde warmte- en koudenet van Eneco.

Het hart van dit duurzame systeem bestaat onder andere uit warmte- en koudeopslag, warmtepompen en een distributienet met leidingen, aangevuld met zonnepanelen die zorgvuldig worden geïntegreerd in het project. Eneco gaat zelfs een stap verder door plannen te maken voor het plaatsen van extra zonnepanelen op de daken van de nieuwbouw in het gebied. Deze ambitieuze toevoeging, in afstemming met de desbetreffende projectontwikkelaars, benadrukt de inzet voor een groenere en meer zelfvoorzienende energievoorziening.

Onze adviseur projectbeheersing is belast met het opstellen van de algehele planning, een taak die nog complexer wordt gezien de veelheid aan betrokken partijen en de voortdurende verschuivingen op de woningmarkt. Het anticiperen op de behoeften van ongeveer 3.200 woningen, basisscholen, winkels en andere voorzieningen vereist niet alleen een scherp inzicht in de planning, maar ook de flexibiliteit om veranderingen te omarmen. De uitdagingen strekken zich verder uit naar de maandelijkse rapportage aan het hogere management binnen de organisatie. Hier wordt niet alleen de voortgang van het project toegelicht, maar ook het identificeren van kritieke paden en belangrijke mijlpalen voor de aansluiting van deze diverse ontwikkelingen op het warmte- en koudenet.

Dit project is meer dan alleen een technologische onderneming; het is een gezamenlijke inspanning om een positieve impact te hebben op de levens van degenen die in het WAD-Kwartier wonen en werken. Samen met Eneco en andere betrokken partijen blijft onze adviseur projectbeheersing streven naar perfectie in projectbeheersing, wetende dat elke beslissing die wordt genomen, een blijvende indruk zal achterlaten op de gemeenschap en de wereld om hen heen.

Noord-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.