Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Gebiedsontwikkeling Zeeburgereiland

Planningsadviseur Ingenieursbureau Amsterdam

Initiatie Tender Ontwerp Uitvoering Design, Build, Finance, Maintain - DBFM

Een lege zandvlakte met daarop drie silo’s en twee merkwaardige betonnen huisjes. Dat was alles wat er overbleef toen in 2006 de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het Zeeburgereiland verdween. Inmiddels is het eiland echter alweer flink veranderd en werken (toekomstige) bewoners, ondernemers, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, Stadsdeel Oost en de gemeente Amsterdam samen aan de ontwikkeling van dit door slibstorting gevormde eiland.

Kenmerkend voor ontwikkeling van Zeeburgereiland sinds 2006 is dat de gemeente Amsterdam en Stadsdeel Oost er al aan het begin van het proces bewust voor hebben gekozen het gebied samen met de toekomstige bewoners en ondernemers te willen ontwikkelen. Om dit in goede banen te leiden wordt er tweemaandelijks een Zeeburgereiland Meet Up georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten informeert de gemeente de bewoners over de laatste ontwikkelingen en kunnen bewoners of ondernemers hun ideeën en initiatieven presenteren. Op deze manier wordt er gezamenlijk vormgegeven aan de ruimtelijke toekomst van het eiland.

Dat de ontwikkelingen op Zeeburgereiland hard gaan is goed te merken. De drie silo’s zijn allang niet meer de enige bouwwerken die beeld van het eiland bepalen. De eerste zelfbouwers, die nog maar in september 2014 de eerste paal in de grond sloegen, wonen inmiddels al in hun huizen. En volgens de laatste kavelkaart van de gemeente zullen er binnenkort weer 17 nieuwe kavels worden uitgegeven. In totaal zullen er zo’n 600 woningen gerealiseerd worden op het eiland. Maar de zelfbouwers zijn niet de enige die op het eiland hebben gebouwd. Ook het IJburgcollege heeft al een tijdelijke dependance op het eiland neergezet en hoopt binnenkort van start te gaan met de bouw van een permanent schoolgebouw. Wanneer de school klaar is zullen de leerlingen van de school gaan sporten op twee sportvelden die in het midden van de Sportheldenbuurt komen te liggen. Deze sportvelden zullen echter niet worden afgesloten en zijn dus door iedereen uit de buurt te gebruiken. Evenals de Urban Sport Zone (USZ) die hier direct naast komt te liggen. Deze USZ wordt een wandelpark met daarbij verschillende skatevoorzieningen. Zowel de vormgeving als de ontwikkeling van deze USZ is door de gemeente, bewoners en skaters gezamenlijk opgepakt.

Noord-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.