Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Tennet – Drents en Overijsselse netversterking

Integrale programmaplanning

Initiatie Tender Ontwerp -

Nederlanders gebruiken met elkaar steeds meer en meer elektriciteit. Allereerst moet de elektriciteit (duurzaam) opgewekt worden, maar dan zijn we er nog niet. Om de opgewekte elektriciteit op de juiste plek te krijgen, maken we in Nederland gebruik van het elektriciteitsnet van netbeheerder TenneT. De hoeveelheid elektriciteit die getransporteerd moet worden, neemt dus ook immens toe, wat er in resulteert dat het net continu uitgebreid moet worden, zodat de capaciteit kan voldoen aan de vraag naar (duurzame) elektriciteit. Het programma Drents en Overijsselse netversterking is een van vele programma’s en projecten die in de komende jaren door TenneT gerealiseerd worden.

Het programma

Het totale programma is gefocust op het uitbreiden van de capacaiteit van het elektriciteitsnet in Drenthe en Overijssel. Er worden diverse nieuwe hoogspanningsstations gebouwd en uitgebreid met daartussen meerdere nieuwe kabel- en lijnverbindingen. Dit alles, moet weer fijnloos als geheel op het bestaande elektriciteitsnet worden aangesloten.

Het programma wordt uitgevoerd door twee afdelingen binnen TenneT, Large Project Nederland (LPN) en Grid Field Operations Nederland (GFO-N).

Onze rol

Primaned Projectadvies is via Movares betrokken bij de het onderhouden van de planningen voor de projecten van het programma die vallen onder de afdeling GFO-N. Dit omvat diverse 110kV stations en verbindingen. Daarnaast zorgt Primaned Projectadvies, samen met de planner van LPN, ervoor dat de programma raakvlakken inzichtelijk zijn in een overkoepelende programma planning.

Primaned Projectadvies is trots een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie wat ervoor zorgt dat elektriciteit voor iedereen beschikbaar is en blijft.

 

Overijssel, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Rollen

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.