Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Paul Vogels

+31 6 22 17 94 19

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Maintenance offshore

Stroomlijnen van maintenance en projecten offshore

Uitvoering Design, Build, Finance, Maintain - DBFM

Bij ENGIE EP in Den Helder dient het onderhoudspakket Maximo als basis om alle onderhoudswerkzaamheden te bundelen per platform. Die bestaan uit Preventive- & Corrective Maintenance werkorders, die voorzien worden van resources, zoals eigen personeel en/of contractors waar nodig en natuurlijk materialen indien gewenst.

Daarnaast lopen er nog projecten, welke door de Engineering afdeling te Zoetermeer worden uitgewerkt. Voor uitvoering komen al deze werkorders eens tezamen voor uitvoering Offshore, nadat alles hiervoor gereed is. De Asset-planner doet dit in samenwerking met Offshore en het Supportteam in Den Helder.

Het inplannen van deze werkorders per platform is afhankelijk van de onderstaande zaken:

  • Prioriteit van de werkorder
  • Bezettingscapaciteit per platform of moederplatform – K12B
  • Helicapaciteit
  • Bootcapaciteit
  • Beschikbaarheid eigen personeel voor uitvoering
  • Beschikbaarheid contractors, waar nodig
  • Beschikbaarheid materialen
  • Geplande bemande periodes per platform

Omdat integratie van al deze afhankelijkheden een enorme uitdaging is, speelt de Assetplanner hierin een sleutelrol in het combineren van al deze randvoorwaarden tot een werkbaar hitchplan van 14 dagen. ENGIE heeft er bewust voor gekozen om dit in Excel zichtbaar te maken met het doel het controleerbaar en transparant te houden. Deze Hitchplannen worden zes weken van te voren besproken op haalbaarheid en daarna “bevroren”. Eventuele wijzigingen in dit plan kunnen daarin worden opgenomen, als daar de juiste motivatie voor bekeken is door het supportteam in samenwerking met de Assetplanner en -manager.

Na afloop van de hitch worden er middels voortgangsrapportages per platform bijgehouden wat er wel of niet is uitgevoerd met de daarbij behorende reden indien niet is uitgevoerd, denk aan slecht weer of onverwachte calamiteiten, zoals het uitvallen van een onbemande platform.

Naast deze werkzaamheden heeft de Assetplanner nog de taak om het personeel en contractors op de heli’s tijdig te boeken, waarbij aanvliegdagen per platform maatgevend zijn. Alleen de hoofdplatformen L10A & K12B worden dagelijks aangevlogen. In Asset-2  is de K12B het hoofdplatform en de rest – 12 platformen – zijn onbemand en hebben vaste aanvliegdagen en bootdagen voor het aanleveren van materiaal.

Primaned Projectadvies heeft hiervoor al jaren een ervaren en flexibele planner tot nu toe met succes ingezet. Vanuit de engineering in Zoetermeer wordt gewerkt aan een integrale planning met Primavera.

Noord-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Rollen

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.