Kom in contact
met Primaned!

+31 10 44 25 177 info@primaned.com

Direct contact

met één van onze salesmedewerkers?

Sjef van Vugt

+31 6 23 18 81 29

Jeroen Suijker

+31 6 52 02 78 80

Support nodig?

Bel of mail onze helpdesk

+31 10 28 62 158 support@primaned.com
Meer ondersteuning?
www.primaned.com/support

Vernieuwen Van Brienenoordbrug

Infra - wegen Tender -

De Van Brienoordbrug is al 60 jaar oud, en met name het toegenomen zware vrachtverkeer in de afgelopen decennia heeft gezorgd voor extra slijtage. Vernieuwen van de Van Brienenoordbrug is daarom urgent. De bruggen worden daarom grondig opgeknapt. Dat wordt gedaan door delen te vernieuwen, te renoveren of in zijn geheel te vervangen.

Vernieuwing Van Brienenoordbrug uniek, complex en circulair

De vernieuwingsoperatie van de Van Brienenoordbrug in de snelweg A16 is uniek en complex, waarbij de verkeershinder beperkt zal worden. Daarom is er ervoor gekozen dat het grootste deel van de werkzaamheden niet op de brug zelf plaatsvindt, maar op een werf. De westelijke boogbrug wordt vervangen door een nieuwe. De oude westboog wordt gerenoveerd op een werf en hergebruikt aan de oostzijde. De 2 brugkleppen en het bewegingswerk in de oostbrug worden in zijn geheel vervangen. Ook wordt de volledige energievoorziening en besturing (Industriële Automatisering) van de hele brug vervangen. Door het hergebruik van de westboog wordt er zo’n ruim 3000 ton staal bespaard. Deze circulaire aanpak is daarmee uniek voor Nederland en daarbuiten.

Zuid-Holland, Nederland

Gerelateerde productniveau's

Communicatie
1 Strategie
2 Prognose
3 Control
4 Registratie
Proces

Wilt u ook controle over uw project?

Bespreek uw project, probleem of vraag direct met één van onze mensen. Neem contact op met Jeroen Suijker via +31 6 52 02 78 80 of j.suijker@primaned.com.