Primaned sponsort project Selficient van Hogeschool Utrecht

Een team van 70 studenten (e.g. Bouwkunde, Werktuigbouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde  van de Hogeschool Utrecht is voornemend om samen met het bedrijfsleven een zelfvoorzienend huis te ontwikkelen met de circulaire economie-filosofie als leidraad.

Project Selficient
Het projectteam Selficient streeft ernaar een huis te ontwikkelen dat minimaal 20% goedkoper is dan de huidige huizenprijs, waarbij één van de voornemens is dat een huis wordt ontwikkeld dat door elke bewoner naar eigen wens en design kan worden ontwikkeld middels een computerprogramma en een huis dat afvalproductie tijdens demontage naar bijna nul reduceert. Met het ontwikkelen van dit zelfvoorzienende huis wil Selficient meedoen aan de finale "Solar Decathlon" in Denver, Colorado wat in oktober 2017 plaats vindt. Voorafgaand aan de wedstrijd zal het prototype van het Selficient huis in Utrecht op het terrein van de Eneco Energy Campus worden opgebouwd als testlocatie en showcase.

Sponsoring 
Om dit geweldige initiatief te ondersteunen heeft Primaned haar diensten beschikbaar gesteld. Zo hebben een aantal studenten via de Primaned Academy deelgenomen aan diverse trainingen rondom project controls.

Op dinsdag 28 maart jl. hebben medewerkers van Primaned en Primaned Projectadvies samen met de studenten naar de projectplanning gekeken. Deze enthousiaste groep studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het gehele project inclusief de voorbereiding en projectbeheersing. 

Mark Schenk verwelkomt de projectmedewerkers van SelficientHan Pekelharing en enkele collega's hebben wat tips & tricks gegeven.