Dienstverlening

Het bereiken van een duurzame en winstgevende groei in de professionele dienstverlening is een uitdaging. Dienstverleners breiden zich uit naar nieuwe (niche) markten, globaliseren lokale accounts en streven informatie-intensieve verticale markten na. Hierbij zijn inzicht in de mondiale vraag, het creëren van gedifferentieerde dienstverlening en productaanbod om concurrentie af te weren, en het maximaal benutten van resources van cruciaal belang. Dienstverleners moeten de tarieven van hun aanbod scherp prijzen en de forecast nauwkeurig bepalen. Succes is afhankelijk van overzicht en inzicht in mogelijke kansen en bedreigingen, zowel binnen als buiten de gehele project portfolio.

Oracle Primavera Enterprise Project Portfolio Management oplossingen helpen dienstverleners het volgende te doen:
  • Verminderen van onzekerheden door volledige transparantie en controle van hun project portfolio, gedistribueerde teams en onderaannemers beschikbaar stellen.
  • Objectief evalueren, prioriteren en kiezen van de meest winstgevende projecten.
  • Zorgen voor effectieve samenwerking en communicatie.

Door het afstemmen van de juiste middelen met de juiste projecten, kunnen bedrijven voldoen aan de vraag naar resources, terwijl het verbeteren van klant- en medewerkertevredenheid leidt tot een verhoogde rentabiliteit en goed presterende activa.

Meer weten:
Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen. We gaan graag met u om de tafel zitten om samen te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

 

Bekijk onze referenties: 

Stichting Bodemsanering NSSitech